Briga o zajednici je briga o njenim temeljnim vrednostima. Podrška napretku u kulturi i negovanju tradicije za Elektromontažu predstavlja važan segment u planiranju poslovnih aktivnosti..

Želeći da doprinesemo unapređenju i očuvanju materijalnih i duhovnih dobara, poseban naglasak stavljamo na dugoročnu podršku manifestacija koje promovišu folklorno stvaralaštvo i nacionalno duhovno nasleđe.

Sa velikim zadovoljstvom, učestvovali smo u finansiranju održavanja Republičke smotre Dečjeg narodnog stvaralaštva Srbije pod nazivom „Frula svira, kolo igra, okreće se dečja čigra“ u organizaciji Mesne zajednice Ratina koja je prošle godine ugostila oko 1000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Donirali smo sredstava za održavanje tradicionalne manifestacije „Projada“ koja već više od decenije pronosi slavu srpske  proje i drugih tradicionalnih jelia, kroz takmičenje profesionalnih kuvara i domaćica Raškog okruga, koji se nadmeću u pripremanju kulinarskih specijaliteta od kukuruznog brašna.

O značaju „Projade“ za za naš kraj i samu Srbiju govori i podatak da je Mesna zajednica Ratina na 10. po redu manifestaciji, ugostila  skoro hiljadu posetilaca iz cele zemlje, među kojima su bili i predstavnici ambasada Ruske federacije, Belorusije i Ukrajine.

Svesni značaja Srpske pravoslavne crkve za očuvanje nacionalnog identiteta našeg naroda i duha pravoslavlja, a povodom 800 godina od uspostavljanja samostalnosti naše crkve, uputili smo novčanu pomoć za obnovu manastira Hilandar, kao i pomoć, u materijalu, Planinarskom društvu „Gvozdac“ za podizanje  krsta visokog 33 metra na vrhu Usovica, iznad manastira Žiča koji takođe slavi osam vekova postojanja

Istim povodom, donirali smo sredstava Društvu istoričara Raškog okruga – Kraljevo, za projekat „Kraljevo u Žiči – osam vekova“.

Sa ciljem da pomognemo razvoju savremene umetnosti, podržavamo raznovrsne programe i projekte domenu umetnosti: muzičke i likovne događaje, filmsku i televizijsku produkciju.

Ulažemo u realizaciju kulturnih manifestacaija od opštenarodnog značaja, kao što je međunarodni Simpozujm „Beli Venčac“ u okviru tradicionalne Smotre „Mermer i zvuci“.

Sponzorisali smo snimanje dugometražnog filma i serije pod radnim nazivom „Čarape kralja Petra“ u režiji Petra Ristovskog.

Finansirali smo realizaciju ekološkog filma „Dobrodošla Srbija“, po tekstu Milovana Vitezovića, u okviru  programa  očuvanja prirode, pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine.

Učestvovali smo u produkciju pilot epizode serije „Teretana“.

Kao Sponzor reklame u okviru Turističke organizacije Kraljeva, učestvovali smo u realizaciji  popularne emisije „Šarenica“.

Učestvovali smo u ostvarivanju projekta izgradnje spomenika u čast herojima sa Košara, hrabrim braniocima Srbije stradalim 1999, u vreme NATO agresije.