Az Elektromontaza Kraljevo megerősíti állandó elkötelezettségét olyan folyamatok támogatása iránt, amelyek hozzájárulnak a vállalat fejlődéséhez és előrehaladásához, többek között a kettős oktatási rendszerbe való bekapcsolódással. Felismerve a “Tanulás munkán keresztül” jelentőségét egyek vagyunk a vezető vállalatok közül Kraljevo településén a gyakorlati képzésben résztvevők számát illetően, amely a „Nikola Tesla” elektromos és közlekedési műszaki iskolával és az “Október 14” gépészeti-technológiai iskolával együttműködve, az intézményünkben már négy éve megvalósítjuk a kettős oktatási programot.

A valós munkakörnyezetben, szakképzett oktatók irányításával és felügyelete mellett az elektromos és közlekedési iskola 26 tanulója és a gépészeti-technológiai iskola 14 tanulója vet részt az idei programunkban. Vállalatunkban összesen 40 diák sajátította el a hatékony és eredményes munkához szükséges ismereteket, készségeket és képességeket választott szakmájában.
A duális képzés a középiskolai oktatási és nevelési rendszer része, amelyben az iskolai elméleti oktatás és gyakorlatok, valamint a munkaadónál végzett munka során a kompetenciák elsajátítására és tökéletesítésére kerül sor, a képzési szabványok és a hatályban lévő tanítási és tanulási tervvel összhangban.

A valamikori „szakmai gyakorlat” a kettős oktatásról szóló törvény rendelkezései révén új formát kapott, amely a középfokú szakképzés III. szintű képzési profilú részére vonatkozik, két iskolaév terjedelmében. A biztató adatok azon a valóságon alapulnak és az idei tanévben a kettős oktatási rendszerben végzett hallgatók egy része elfogadta a cégben való munkavállalási ajánlatot.
Ezek a fiatalok 18 évesen tudásukkal és elhivatottságukkal egy olyan cégnél biztosítottak maguknak állást, amely 60 éve a legkülönfélébb munkákat végzi az energetika területén.

Szakmai képességeinek köszönhetően az Elektromontaža teljesítette az előírt követelményeket, és akkreditációt szerzett az oktatási folyamatban való részvételhez a kettős oktatási rendszeren keresztül. Felelősségünk tudatában továbbra is hozzájárulunk az új munkaerő képzéséhez a szükségleteinkkel összhangban. Büszkék vagyunk rá, hogy részesei vagyunk egy olyan folyamatnak, amely lehetőséget ad a fiataloknak minőségi szakmai kompetenciák elsajátítására és hozzájárul a gyorsabb szakmai elhelyezkedésükhöz, hosszútávon pedig hozzájárul a vállalatunk fejlődéséhez és Szerbia gazdaságának versenyképességéhez.

Loading...