Odgovoran odnos prema društvu zasniva se na principima etike i čovekoljublja.

Posvećenost napretku u oblasti socijalne inkluzije podrazumeva osnaživanje najosetljivijih društvenih grupa kako bi im se omogućilo da u što većoj meri, u skladu sa kapacitetima, ostvare svoju socijalnu ulogu.

Menadzment i zaposleni u kompaniji svoju brigu za najugroženije dokazuju podržavanjem raznovrsnih društvenih inicijativa sa ciljem poboljšanja zdravlja i kvaliteta života sugrađana. Organizovanje pomoći za lečenje teško obolelih u inostranstvu, kao vid direktne pomoći, prate akcije kojima na indirektan način pomažemo najosetljivijim kategorijama.

Svojim sredstvima smo pružili podršku udruženju HELMA (Helth life and medical advice), za organizovanje humanitarne večeri povodom prikupljanja pomoći za rad psihijatrijskih ustanova i za nabavku materijala neophodnog za radnu terapiju obolelih.

Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Beograda uputili smo značajna sredstva želeći da doprinesemo poboljšanju uslova smeštaja i boravka dece iz Centra u Zvečanskoj ulici.

Pomoć smo pružili humanitarnoj organizaciji „Dečje srce“ za realizaciju aktivnosti za osobe sa smetnjama u razvoju i SOS Dečjem selu Kraljevo u vidu finansiranja proslave novogodišnjih i božićnih praznika i organizacije fandrejzing događaja – sportskog dana u cilju prikupljanja novčanih priloga za potrebe dece bez roditeljskog staranja, smeštene u hraniteljskim porodicama.

Kao sufinansijeri podržali smo akciju dobrovoljnog davanja krvi i skrining programa u cilju ranog otkrivanja maligniteta kod žena u organizaciji DDK“Milan Brkić“ – Vitkovac.

Svojom posvećenošću unapređenju raznovrsnih segmenata javnog i društvenog života, Elektromontaža Kraljevo će i u budućnosti biti jedan od nosilaca dugoročnog razvoja i napretka zajednice. Na taj način i uz nesebično zalaganje menadzmenta i svih zaposlenih, naša kompanija postiže ekonomsku stabilnost u svojoj primarnoj delatnosti, čime želi da posluži kao primer racionalne poslovne strategije.