U Kragujevcu je položen kamen temeljac koji obeležava početak gradnje dalekovda 400 kV od Kragujevca do Kraljeva. Elektromontaža doo Kraljevo radi na izvođenju radova u konzorcijumu koji čine Kodar Energomontaža doo Beograd (nosilac konzorcijuma) i Elnos BL doo Banja Luka.

Kao deo elektroenergetskog sistema, ovaj projekat je od velikog značaja za Srbiju i region jer povezuje istok sa zapadom, od Ukrajine do Italije, stvarajući mogućnosti za dalji razvoj energetskih projekata i opcije trgovanja električnom energijom. Predstavljaće vitalnu vezu prenosnog sistema države i celokupnog regiona, čime če se povećati i prekogranični kapaciteti i na taj način doprineti integraciji elektroenergetskog sistema Srbije u evropsku mrežu.

Transbalkanski koridor je elektroenergetski autoput na kojem je naša zemlja ključno i nezaobilazno čvorište. Nigde na svetu nema ekonomskog boljitka niti investicija bez adekvatne i pouzdane elektroenergetske infrastrukture.

Pored stabilnog snabdevanja električnom energijom korisnika na teritoriji Srbije, izgradnjom dalekovoda omogućava se stabilniji rad hidroelektrane Bajina Bašta čije je povezivanje jedan od ključnih koraka za izradu reverzibilne hidroelektrane Bistrica.

Dalekovod od TS Kragujevac 2 do TS Kraljevo 3 biće dugačak 60 km. Vrednost projekta prve faze Transbalkanskog koridora za prenos električne energije na teritoriji naše zemlje, od granice sa Rumunijom do granice sa Crnom Gorom, iznosi čak 157 miliona evra.