Potvrđujući svoju želju za širenjem proizvodnog programa, Elektromontaža Kraljevo potpisala je Ugovor o licenciranoj proizvodnji I distribuciji niskonaponskih postrojenja “SEN Plus” sa multinacionalnom kompanijom ABB.

Ovaj Ugovor podrazumeva pravo na korišćenje licence za tehnologiju I žig ABB-ovih fabrika predmetnih “SEN Plus” postrojenja, a sami proizvodi posedovaće tipske ateste. Kroz Ugovor se ujedno obezbeđuje tehnička podrška ABB-ovih fabrika pri asembliranju licenciranih proizvoda.

Kroz veliko prisustvo kompanije Elektromontaža u nizu kapitalnih projekata na području energetike I industrije, kompanija je zaključila potrebu tržišta za proizvodima visokog kvaliteta I tehnički primenjenih rešenja, kao što je “SEN Plus”.

“SEN Plus” ima široku pokrivenost tržišta, u rasponu od komercijalnih do visokih industrijskih segmenata. Razvodno postrojenja, koje je u skladu sa najnovijim standardima IEC 61439-1/2, može zadovoljiti najzahtevnije potrebe sa nominalnom strujom do 6300 A. “SEN Plus” je opremljen ABB-ovim komponentama kao što su Emax 2 I Tmax XT prekidačima I AF kontaktorima. Takođe se može proširiti digitalnim rešenjima kako bi se udovoljilo zahtevima digitalizacije I sve većim potrebama za pametnim tehnologijama u energetici.

Postrojenje “SEN Plus” proizvodiće se u, za to pripremljenim radionicama u Kraljevu, namenski pripremljenih za ovu vrstu postrojenja, uz montažu I kontrolu posebno obučenih radnika. Da bi proizvodi imali neophodan kvalitet, koristiće se najmoderniji softverski alati I biće primenjena tehnička rešenja koja zahtevaju moderna fabrička I industrijska energetska postrojenja.

Želja obe kompanije je da ovim Ugovorom ojačaju postojeću saradnju I prošire svoje pisustvo na regionalnom tržištu.